Borstbeeld Henriëtte Roland-Holst van der Schalk

Borstbeeld Henriëtte Roland-Holst van der Schalk
Borstbeeld Henriëtte Roland-Holst van der Schalk

Kunstenaar: Bertus (Lambertus Hendrik) Sondaar (1904 - 1984) Meer informatie
Straatnaam: Lindenhof
  .
Materiaal: Brons, Hardsteen
Jaar van plaatsing: 1969

Omschrijving:

Bronzen borstbeeld van de dichteres met boek in gevouwen handen, op sokkel met inscriptie.Het beeld is een geschenk van de Henriëtte Roland Holst Stichting aan de gemeente ter gelegenheid van Henriëtte's 100ste geboortedag in 1969. Het eigendomsrecht van het kunstwerk berust thans bij de Maatschapij der Nederlandse Letteren (onderdeel Universiteit Leiden), die het beeld in eeuwigdurende bruikleen aan de gemeente heeft afgestaan.

De bekende schrijfster, dichteres en politica Henriette (Jet) Roland Holst is geboren in Noordwijk en woonde lange tijd in het huis ‘Lindenhof’.

Stichting Schrijvers Pantheon (www.schrijverspantheon.nl) heeft in 2012 en 2013 het Henriette Roland Holstjaar georganiseerd, met onder andere de publicatie van de Noordwijkse literaire rondwandeling app: de Literaire Route Noordwijk.

De literaire Route Noordwijk is ontwikkeld in samenwerking met het Letterkundig Museum en gratis op te halen in de App Store of via Google Play. De gids op deze tour is Hans Croiset. Hij neemt de wandelaar mee op een literaire ontdekkingstocht door Noordwijk-Binnen en Noordwijk aan Zee. De route geeft een mooi beeld van de rijke literaire kant van dit bruisende dorp. Al wandelend ontdekken de bezoekers meer over bijzondere plekken in Noordwijk in relatie tot schrijvers zoals Henriette Roland Holst, Albert Verwey, Maria Dermout, J.B. Charles, Harry Mullisch, P.F. Thomese, Susan Smit en anderen.

Bestanden:

Plattegrond: